Top

Zopiclon

Zopiclon

Zoplicon is een slaapmiddel en staat bekend onder de merknaam Imovane. Dit slaapmiddel is bestemd voor personen, die last hebben van slapeloosheid alsgevolg van bijvoorbeeld pijn, lawaai of een traumatische gebeurtenis. De Zopiclon zorgt ervoor dat je suf wordt en minder gespannen bent, waardoor het makkelijker is, om in slaap te vallen en door te blijven slapen. Vanwege de werking en eventuele bijwerkingen van dit middel, is het van belang, eerst een arts te raadplegen en de aanwijzingen altijd goed op te volgen.

Werking/bijwerkingen

Zopiclon staat erom bekend, binnen een half uur na inname, reeds effect te hebben, je wordt er rustig en slaperig van. Omdat je hierdoor bijna niet instaat bent om andere dingen te doen, is het aangeraden om Zopiclon vlak voor het slapen gaan, in te nemen. Houd hierbij rekening met het tijdstip, waarop je denkt op te staan, aangezien het effect van Zopiclon minsten 8 – 10 uren aanhoudt. Hierdoor kan je zelfs de volgende dag nog, last hebben van slaperigheid. De meest voorkomende bijwerking van Zopiclon is een suf gevoel. Dit resulteert in afnemend reactie-, concentratie- en coördinatievermogen. Omdat je hierdoor een groter risico loopt om ongelukken te veroorzaken, wordt geadviseerd om bijvoorbeeld geen auto te besturen, apparaten te bedienen of controlerende werkzaamheden uit te voeren. Je beschermt er niet alleen jezelf, maar ook je omgeving mee. Indien je aan Zoplicon medicatie bent, is het eveneens aangeraden, geen alcohol te gebruiken. Dit heeft namelijk een versterkend effect op de versuffende werking van de Zoplicon.

Hoe gebruik je Zopiclon

Vanwege de aard van dit middel, is het belangrijk, dat je de voorgeschreven doseringen niet overschrijdt. Zorg er eveneens voor, dat je Zopiclon niet langer dan nodig gebruikt. Langdurig gebruik zorgt er namelijk voor, dat het lichaam er gewend aan raakt, waardoor de Zopiclon geen effect meer zal hebben. Je kan tevens last krijgen van ontwenningsslapeloosheid. Dit treedt op nadat je Zopiclon voor meer dan een week hebt gebruikt; het lichaam is er gewend aan geraakt Zopiclon te krijgen voor het slapen gaan. Bij ontbreken daarvan, zal je moeilijk tot helemaal niet in slaap vallen. Wil je, om welke reden dan ook, stoppen met Zoplicon, dan dien je rekening te houden met eventuele ontwenningsverschijnselen. Dit is afhankelijk van de duur van het gebruik. Heb je de Zoplicon slechts enkele dagen achter elkaar gebruikt, dan zul je waarschijnlijk geen last ondervinden en kun je in een keer stoppen. Heb je hem langer gebruikt, dan is de kans op het optreden van ontwenningsslapeloosheid groter. Dit houdt meestal 1 tot 2 nachten aan.

Zoplicon is een van de beter bekende slaappillen en wordt voorgeschreven bij slapeloosheid. Bij gebruik ervan dien je goed op de hoogte te zijn van zaken als het gebruik, het effect en de duur ervan en het optreden van eventuele bijwerkingen.

1 Comment
  • Gonda Van Rompuy
    november 6, 2018 at 8:54 am

    Ik ben heel tevreden over Zopiclone als inslaapmiddel

Post a Comment