Top

Apotheek medicijnen bestellen

Aanbieding
temazepam 10 mg

Temazepam 10 mg – 30 capsules

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

50,00 40,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Temazepam 10 mg

Wellicht heb je wel eens last van angstige en onrustige gevoelens. Je bent zeker niet de enige, want uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 20 procent van de Nederlanders er wel eens last van heeft. Soms zijn de angstige gedachten zo extreem dat men spreekt van een angststoornis. Bepaalde medicatie helpt je om weer kalm te worden. Zo schrijft de arts soms temazepam voor. Waar werkt dit medicijn precies voor?

De werking van benzodiazepinen

Temazepam maakt onderdeel uit van de zogeheten ‘benzodiazepinen’. Dit is een medicijngroep die bekend staat om haar rustgevende en ontspannen werking. Dit komt door het feit dat het zogeheten ‘psychotrope middelen zijn’. Medicijnen zoals Temazepam bevatten namelijk bepaalde stoffen die invloed uitoefenen op de neurotransmitters in de hersenen. Deze chemische substanties geven signalen door aan je lichaam. In feite vertellen ze wat je lichaam precies moet doen. Denk bijvoorbeeld aan het opsteken van een vinger. Wanneer bepaalde neurotransmitters niet naar behoren werken, bestaat de kans dat er psychische problemen zoals angststoornissen en psychoses ontstaan.

Effectief medicijn bij verschillende klachten en stoornissen

Benzodiazepinen zijn soms noodzakelijk om een personen kalm en ontspannen te krijgen. Zonder dergelijke medicatie is het ontzettend lastig om normaal te functioneren in het dagelijks leven. Mensen met een angststoornis durven bijvoorbeeld de straat niet meer op, of onderhouden geen sociale contacten meer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat angsten je leven gaan beheersen. Is dat wel het geval, dan is het tijd om naar de huisarts te gaan. Hij of zij schrijft soms een Temazepam kuur voor. Het middel werkt onder andere tegen slapeloosheid, maar ook bij een psychose. Tevens helpt het ernstig zieke mensen om ondanks de pijn beter te kunnen slapen.

Slaapmiddel bij insomnia

Bijna iedereen slaapt wel eens een nacht iets minder goed. Misschien staat er de volgende dag een spannende gebeurtenis op het programma, of is er een probleem waar je veel over piekert. Wanneer de slapeloze nachten zich echter opstapelen is er sprake van een probleem. In dat geval kun je overwegen om Temazepam te gebruiken. Als het goed is verhelpt het medicijn insomnia omdat de stoffen de spieren van je lichaam ontspannen. Ook krijg je een suf gevoel, waardoor je binnen een halfuur in slaap valt. Een pilletje is meestal al genoeg om na 15 tot 30 minuten als een blok in slaap te vallen.

Palliatieve zorg

Het middel Temazepam heeft dus een effectieve werking omdat het kalmerende stoffen bevat. Je kunt het zowel in de vorm van een tablet als capsule gebruiken. Ook een zetpil of klysma behoort tot de mogelijkheden. Alle manieren van gebruik zijn even effectief, maar meestal wordt een zetpil alleen gebruikt in de zogeheten ‘palliatieve zorg’. Dit heeft betrekking op ernstig zieke mensen die op sterven liggen. Vanwege pijn of angst kunnen zij soms moeilijk in slaap komen. Temazepam wordt in dat geval gebruikt als een slaapmiddel, die via een zetpil of klysma wordt toegediend. Als het goed is werkt het middel ongeveer 6 uur lang.

Temazepam bij een psychose

De derde groep waarbij Temazepam wordt gebruikt zijn mensen met een psychose. Ook in dit geval ontvangen zij het medicijn vaak in de vorm van een zetpil of klysma. De extreme angst die mensen met een psychose ervaren zorgt er soms voor dat zij zich agressief en verward gedragen. Patiënten hebben bijvoorbeeld last van hallucinaties. Door Temazepam toe te dienen worden ze kalm en rustig. Over het algemeen werkt het middel al binnen een halfuur.

Combinatie met andere medicijnen

Temazepam is een effectief medicijn voor patiënten met verschillende stoornissen. Toch zijn er ook situaties waarbij je het middel beter kunt vermijden. Zo is het niet verstandig om Temazepam te gebruiken in combinatie met andere zware medicatie, zoals kalmeringsmiddelen, anti-depressiva en epilepsie. Ook narcosemiddelen en sterke pijnstillers dienen vermeden te worden. Dergelijke combinaties zorgen er namelijk voor dat de werking van Temazepam afneemt. I

Pijnstillers vermijden

Temazepam combineren met sterke pijnstillers wordt afgeraden omdat ze een verslavende werking kunnen hebben. Wanneer je geestelijk al verzwakt bent, ligt de kans op een verslaving altijd op de loer. Zodoende is het verstandig om bepaalde medicatie niet te vaak en te lang te gebruiken. Ook bij het gebruik van Temazepam moet je oppassen. Apotheek en artsen raden aan om dit medicijn maximaal twee weken te gebruiken. Daarna zul je het rustig weer moeten afbouwen.

Temazepam tijdens de zwangerschap

De combinatie van Temazepam met andere medicatie werkt soms juist averechts. In bepaalde gevallen is het gebruik van dit medicijn zelfs gevaarlijk. Zo is het niet verstandig om een Temazepam kuur te volgen tijdens een zwangerschap. Hoewel het niet honderd procent is bewezen, kan het medicijn namelijk effect hebben op het ongeboren kind tijdens een zwangerschap. Alleen in overleg met de huisarts is het wellicht mogelijk om het medicijn heel af en toe te slikken. In dat geval dient de moeder na de geboorte alleen flesvoeding te geven. Het medicijn komt door middel van borstvoeding namelijk ook bij de baby terecht. Dit veroorzaakt soms een lage lichaamstemperatuur en ademhalingsproblemen.

Conclusie: de werking van Temazepam

Temazepam is een effectief medicijn dat bepaalde stoffen in de hersenen afgeeft. Het heeft daardoor een kalmerende werking bij mensen die kampen met slaapstoornissen, sociale angsten en psychoses. Het medicijn is echter minder effectief in combinatie met andere zware medicatie, zoals anti-depressiva. Ook zwangere vrouwen kunnen het vanwege de invloed die het medicijn heeft op hun baby beter niet gebruiken.

1 beoordeling voor Temazepam 10 mg – 30 capsules

  1. Waardering 5 uit 5

    admin

    Netjes en discreet geleverd!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *