Top

Apotheek medicijnen bestellen

seroquel

Seroquel Quetiapine 200 mg – 60 tabletten

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Categorie:

Beschrijving

Seroquel

Iedereen kan online Seroquel kopen zonder recept. Het voordeel daarvan is dat het snel bezorgd wordt en ook snel door u gebruikt kan worden. Maar u moet zelf bekijken of dat het geneesmiddel samen gaat met eventuele andere medicatie die u slikt. Neemt u de tijd om alles goed uit te zoeken, voordat u aan de Seroquel 25 mg gaat beginnen. Seroquel kopen is zo gebeurd, maar nu eerst maar eens bekijken hoe u het moet gebruiken en wat de bijwerkingen kunnen zijn. Soms staan er veel bijwerkingen bij een medicijn, maar dat wil niet zeggen dat u overal last van gaat krijgen. Het zijn mogelijke bijwerkingen en sommige mensen zullen er een of meer ervaren, anderen merken niets. Maar het gaat er om dat u weet wat u kunt verwachten wanneer u Seroquel inneemt. Krijgt u lichamelijke klachten, dan weet u ook of dat het door de Seroquel komt als deze in de bijsluiter worden genoemd. Bij klachten, niet vermeld in de bijsluiter, die u ervaart na het gebruik van Seroquel en nooit eerder heeft gehad is het raadzaam deze te melden.

Seroquel

Quetiapine (merknaam Seroquel) is een atypisch antipsychoticum dat gebruikt wordt bij profylaxe en behandeling van mensen die lijden aan verschijnselen van een psychose.

Seroquel

 • Quetiapine remt wanen en hallucinaties.
 • Bij psychose (zoals bij schizofrenie of ernstige depressie), manie en onrust.
 • Het werkt binnen enkele uren en ongeveer een halve tot 1 dag lang.
 • Slik de tablet heel door, zonder te kauwen. De tabletten met verlengde afgifte (XR) moet u 1 uur voor het eten innemen. Op een lege maag werken deze het best.
 • U gebruikt quetiapine een half jaar tot meerdere jaren.
 • U kunt suf, slaperig, duizelig of depressief worden en u kunt hoofdpijn krijgen.
 • Ook bewegingsstoornissen komen voor, zoals spiertrekkingen, stijve spieren en niet stil kunnen zitten. Raadpleeg dan uw arts.
 • Andere bijwerkingen: gewichtstoename, droge mond en ogen, hartkloppingen en seksuele stoornissen. Raadpleeg uw arts, als u hier last van heeft.
 • Rijd de eerste paar dagen geen auto en daarna niet zolang u suf, slaperig of duizelig bent. Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.
 • Grapefruit(sap) vergroot de kans op bijwerkingen van quetiapine. Vraag om informatie bij uw apotheek. Of lees de informatie op deze website.
 • Gebruikt u quetiapine al een paar weken? Stop dan niet in een keer. Bouw het langzaam af in overleg met uw arts of apotheker.

Geen alcohol

 

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Regelmatig

 • Gewichtstoename, door een toename van de eetlust en een veranderde stofwisseling. Omdat de gewichtstoename onder andere komt door een toename van de eetlust, is het belangrijk minder te eten dan u zou lusten. Dat is voor veel mensen erg moeilijk. Raadpleeg daarom uw arts of een diëtist als u inderdaad aankomt. Zij kunnen u helpen hiermee om te gaan. Als u diabetes heeft, is het belangrijk vaker uw bloedglucosegehalte te controleren.
 • Slaperigheid, sufheid, hoofdpijn en vermindering van het reactie-, concentratie- en coördinatievermogen. Voorkom ongelukken in het verkeer, maar ook bij andere activiteiten thuis en op het werk, bijvoorbeeld wanneer u een ladder beklimt, apparaten bedient en op het werk iets bewaakt of controleert. Ook als u ‘s nachts uit bed moet om naar het toilet te gaan, kunt u minder controle over uw spieren hebben en daardoor sneller vallen.
 • Duizeligheid of zwart voor de ogen, vooral bij opstaan uit bed of uit een stoel. Dit gaat in het algemeen over als uw lichaam zich heeft ingesteld op het medicijn. Dit is meestal binnen enkele dagen tot weken. Mensen met hartfalen kunnen hier meer last van hebben. Als u zich duizelig voelt, sta dan niet te snel op uit bed of van een stoel. U kunt dan het best even liggen en de benen wat hoger leggen, bijvoorbeeld op een kussen. Blijft u last houden, bespreek dit dan met uw arts. Mogelijk kunt u het medicijn ‘s avonds innemen, dan heeft u overdag minder last van duizeligheid.

Soms

 • Droge mond, keelpijn, verstopte neus en slikklachten. Als u veel last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes. Deze klachten gaan meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.
 • Droge ogen en wazig zien, doordat u minder traanvocht aanmaakt. Vooral mensen met contactlenzen hebben hier snel last van. Het gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn. Neem contact op met uw arts als de klachten blijven of als u veel last heeft van oogirritatie. Mogelijk is een ander antipsychoticum geschikter. Als u het syndroom van Sjögren heeft, een aandoening waarbij de slijmvliezen van onder andere mond en ogen droger zijn dan normaal: u kunt meer klachten krijgen.
 • Teveel cholesterol en andere vetten in het bloed. Deze kunnen zich ophopen in de bloedvaten, waardoor trombose kan ontstaan (zie bij zeer zelden). Uw arts zal jaarlijks uw cholesterol en/of vetgehalte controleren. Als u al een te hoog cholesterol en/of vetgehalte in uw bloed heeft, zal uw arts u daar extra op controleren.
 • Bewegingsstoornissen, zoals rusteloosheid (akathisie), plotselinge spiertrekkingen in hoofd, mond of gezicht (dystonie) en spierstijfheid (parkinsonisme).
  Akathisie kan zich ook uiten in niet stil kunnen zitten, wiebelen met voet of hand, onrustgevoelens. En parkinsonisme in trillen, moeite met bewegen, lopen of spreken.
  Door deze bijwerkingen kunt u ook spier- of gewrichtspijn krijgen.
  Sommige bewegingsstoornissen beginnen binnen enkele dagen na de eerste dosis of na een dosisverhoging. Het kan ook na langdurig gebruik ontstaan, of pas na stoppen. Soms verdwijnt het binnen een paar dagen.
  Overleg met uw arts als u bewegingsstoornissen merkt. Soms kan uw arts de dosering verlagen of u een ander medicijn voorschrijven waar u minder last van krijgt. Ook zijn medicijnen mogelijk die de bewegingsstoornissen tegengaan.
  Zelden ontstaan ’late bewegingsstoornissen’ (tardieve dyskinesie) U merkt ze in eerste instantie aan zuig-, kauw- en smakbewegingen, bewegingen van de tong en grimassen en tics van het gezicht.Of aan buig- en strekbewegingen van vingers en tenen, dansachtige bewegingen van armen en benen en zwaai- of draaibewegingen van schouders en bekken.
  Als deze bijwerkingen ontstaan is dat meestal na langdurig gebruik (meerdere maanden). Soms komen ze pas aan het licht als u met dit medicijn bent gestopt. Na stoppen nemen de verschijnselen na verloop van tijd af, maar bij een deel van de mensen gaat deze bijwerking niet meer helemaal over.
  Raadpleeg uw arts als u lijdt aan de ziekte van Parkinson of als u al een bewegingsstoornis heeft. De verschijnselen kunnen door dit medicijn verergeren. Misschien kan de arts een ander medicijn voorschrijven.
 • Afvlakking van het gevoelsleven, verlies van initiatief en activiteit, gevoel opgesloten te zitten en een gevoel van leegte.

Zelden

 • Hartkloppingen of snellere hartslag. Raadpleeg uw arts als u last heeft van hartkloppingen.
 • Wazig zien, doordat u minder goed kunt scherpstellen. Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.
 • Verstopping (obstipatie). Eet vezelrijke voeding en drink veel.
 • Bloedafwijkingen, namelijk een tekort aan witte of rode bloedlichaampjes. De kans hierop is het grootst in de eerste 3 maanden van de behandeling. Uw arts zal meestal uw bloed controleren op eventuele afwijkingen. U kunt zich wat moe voelen. Als u ineens onverklaarbare koorts of keelpijn krijgt, moet u direct contact opnemen met uw arts.
 • Te veel glucose (suiker) in het bloed. Raadpleeg uw arts als u ongewoon veel dorst heeft en veel moet plassen. Als u diabetes heeft, is het belangrijk regelmatig uw bloedglucose te laten controleren, omdat dit medicijn de hoeveelheid glucose in het bloed kan verhogen.
 • Problemen met vrijen. Bij mannen: moeilijker krijgen van een erectie. Bij vrouwen: moeilijker krijgen van een orgasme. Bij mannen en vrouwen: minder zin om te vrijen.
 • Plasproblemen, door minder controle over de spieren van de blaas. Daardoor kunt u last krijgen van ongewild urineverlies, maar ook moeite krijgen met plassen of om de blaas helemaal leeg te maken. Deze klachten verergeren bij een vergrote prostaat. Door achterblijven van urine in de blaas heeft u ook meer kans op blaasontsteking. Neem contact op met uw arts als u als u problemen krijgt met plassen. De klachten gaan meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.
 • Stemmingsverandering, toename van depressieve gedachten, vijandige gevoelens naar zichzelf of anderen. Dit kan zich uiten in agressie, zelfverwonding of gedachten aan zelfmoord. Neem contact met uw arts op als depressieve gevoelens juist toenemen of verergeren. Jongeren onder de 25 jaar hebben meer kans op deze bijwerkingen.
 • Benauwdheid, verstopte neus of loopneus. Raadpleeg uw arts als u last heeft van benauwdheid.

Zeer zelden

 • Maligne neurolepticasyndroom. Dit is te merken aan onverklaarbare koorts, zeer stijve spieren, sufheid, hartkloppingen en ernstig zweten. Neem bij deze verschijnselen onmiddellijk contact op met uw arts. Als het optreedt, is dat meestal tijdens de eerste 2 weken van het gebruik of binnen 2 weken na een verhoging van de dosering.
 • Bloedstolsels in de bloedbaan (trombose). Dit vergroot de kans op vaataandoeningen, zoals een trombosebeen of beroerte. De verschijnselen van trombose kunnen zijn pijnlijke zwelling van het been of plotselinge kortademigheid. Neem bij deze verschijnselen meteen contact op met uw arts. Mensen die al eerder trombose hebben gehad of die medicijnen gebruiken tegen trombose hebben hier meer kans op.
 • Hartritmestoornissen. U merkt dit soms alleen aan plotselinge duizelingen of als u even wegraakt. Vooral mensen met de hartritmestoornis verlengd QT-intervalhebben hier meer kans op. Gebruik dit medicijn NIET als u deze hartritmestoornis heeft.
 • Bij mensen met epilepsie kan een aanval worden uitgelokt. Overleg met uw arts of u dit medicijn kunt gebruiken.
 • Overgevoeligheid voor quetiapine. U kunt dan huiduitslag, galbulten of jeuk krijgen. Dit kan ook ontstaan onder invloed van zonlicht of UV-licht van de zonnebank. In zeer zeldzame gevallen kan ‘angio-oedeem’ optreden: een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden. Als het ontstaat, moet u onmiddellijk een arts opzoeken of naar de Eerste-Hulpdienst gaan. Stop bij allergische reacties meteen het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor quetiapine. Het apotheekteam kan er op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Raadpleeg altijd eerst uw arts wanneer u van plan bent medicijnen te gaan gebruiken.

Lees ook de patiëntenbijsluiter voor informatie over de toepassing van dit medicijn.

1 beoordeling voor Seroquel Quetiapine 200 mg – 60 tabletten

 1. Waardering 5 uit 5

  admin

  Bedankt voor de snelle levering!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…