Top

Apotheek medicijnen bestellen

Oxazepam

Oxazepam 50 mg – 30 tabletten

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 7 klantbeoordelingen
(7 klantbeoordelingen)

60,00

Aantal
Categorie:

Beschrijving

Oxazepam

Wereldwijd gebruiken honderdduizenden mensen regelmatig benzodiazepinen. Dit zijn medicijnen die door bepaalde stoffen een rustgevende en ontspannen werking op het lichaam uitoefenen. Oxazepam 10 mg is een van de benzodiazepinen die vaak voorkomt op het Nederlandse nachtkastje. De huisarts schrijft het onder andere voor bij mensen die last hebben van angst- en paniekaanvallen. Voor welke groep mensen is dit medicijn nog meer zeer effectief?

Oxazepam bestellen als kuur tegen angst- en paniekaanvallen

Oxazepam wordt in verschillende situaties voorgeschreven. De huisarts raadt bijvoorbeeld een kuur aan wanneer je regelmatig last hebt van heftige angst- en paniekaanvallen. Over het algemeen is angst een goede raadgever. Het is een reactie van je lichaam op iets wat wellicht gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Stel je bijvoorbeeld voor dat je besluit om te gaan parachutespringen. Het is normaal dat je een beetje angst voelt, want dergelijke activiteiten brengen natuurlijk altijd risico met zich mee. Er ontstaat echter een probleem wanneer je zonder reden regelmatig angstig bent. In dit soort situaties is het wellicht verstandig om medicatie zoals Oxazepam te gebruiken.

Psychotroop medicijn

Oxazepam wordt ook gebruikt bij ernstige psychische problemen. Denk bijvoorbeeld aan een persoon met een psychose. Een persoon met een psychose is even helemaal de weg kwijt. Soms vormt hij of zij zelfs een gevaar voor zichzelf. Oxazepam helpt dit persoon om weer rustig en kalm te worden. Het is namelijk een zogeheten ‘psychotroop medicijn’. Dit houdt in dat bepaalde stoffen invloed hebben op het centrale zenuwstelsel van de hersenen. Ze veranderen namelijk de overdracht van elektrische prikkels in je hersenen.

Oxazepam tijdens het afkicken

Als alcoholist is het niet gemakkelijk om van de drank af te blijven. Bovendien is de eerste ontwenningsperiode meestal ontzettend zwaar. Je kunt last krijgen van verschillende ontwenningsverschijnselen, zoals zweten, trillen en slecht slapen. Het lichamelijk afkicken van alcohol duurt ongeveer een week, maar is per persoon verschillend. Gelukkig kun je de meest ernstige ontwenningsverschijnselen onderdrukken met Oxazepam. Zowel je lichaam als geest komen dankzij deze benzodiazepine tot rust.

Minder ontwenningsverschijnselen

Helemaal stoppen met alcohol is een lang proces. Oxazepam helpt je om deze lastige periode door te komen. In de ontwenningsperiode kun je het medicijn het beste drie keer per dag innemen. Daardoor reageert je lichaam minder op het stoppen met alcohol. Je gaat bijvoorbeeld minder zweten en trillen. Ook de verhoogde hartslag en misselijkheid waar veel ex-verslaafden last van hebben wordt een stuk minder.

Slechte combinatie met alcohol

Hoewel alcoholisten veel baat hebben bij Oxazepam, is dat met drank zelf absoluut niet het geval. Sterker nog, Oxazepam en alcohol vormen een gevaarlijke combinatie die je behoorlijk ziek kan maken. Sommige mensen drinken alcohol om tot rust te komen. In combinatie met Oxazepam wordt dit rustgevende gevoel echter versterkt. Daardoor word je nog trager en suffer dan normaliter bij dit medicijn het geval is. Soms verwerkt alcohol ook andere bijwerkingen van het medicijn. Dit zijn onder andere verminderde coördinatie, slecht zicht, geheugenproblemen en minder spierkracht.

Niet gebruiken met andere slaapmiddelen

Voordat je Oxazepam gaat gebruiken is het verstandig om de bijsluiter goed door te lezen. In combinatie met andere medicatie, waaronder alcohol, is het medicijn namelijk totaal niet effectief. Sterker nog, met name medicatie die ook rustgevend werken dien je te vermijden. Let bij het gebruik van Oxazepam goed op de waarschuwingssticker op de verpakking. Daarop staat meestal welke medicatie je beter niet samen met dit medicijn kunt gebruiken. Zo is het niet verstandig om Oxazepam te combineren met slaapmiddelen. Het is immers zelf al een slaapmiddel, die je ook de dag na het gebruik suf en slaperig maakt. In de periode dat je Oxazepam slikt is het dag ook verboden om achter het stuur te kruipen en werkzaamheden met zware en ingewikkelde machines te verrichten.

Oxazepam voor- en na de zwangerschap

Zwangere vrouwen dienen het gebruik van Oxazepam overigens te vermijden. Alleen in samenspraak met de arts is het wellicht mogelijk om een kleine hoeveelheid van deze medicatie te gebruiken. De ongeboren baby krijgt de stoffen van Oxazepam namelijk ook binnen, en dat is niet gezond. Ook vlak na de bevalling kun je dit medicijn beter laten staan. Wanneer je de baby borstvoeding geeft krijgt het namelijk via de moedermelk bepaalde stoffen uit het medicijn binnen. Dit is niet goed voor de kleine, onder andere omdat mogelijke bijwerkingen slaperigheid en een hoge hartslag kunnen zijn.

Snelle opname

Oxazepam is een effectief medicijn voor meerdere klachten. Mits je het uiteraard goed gebruikt, en combinaties met alcohol en bepaalde medicijnen weet te vermijden. Doorgaans dien je tabletten van 10 of 50 mg in te nemen. Deze worden zowel bij de apotheek als online in kleine doosjes verkocht. Het voordeel van de apotheek is dat de huisarts je de medicatie heeft voorgeschreven. Daardoor weet je zeker dat het medicijn betrouwbaar is. Oxazepam wordt vrij snel in je bloed opgenomen. Ongeveer 1 tot 2 uur na het innemen van de tablet merk je al het effect.

Wanneer Oxazepam wel en niet effectief is

We kunnen concluderen dat Oxazepam geschikt is voor verschillende groepen mensen. Denk aan personen met een angst- of paniekstoornis, die er behoefte aan hebben om snel gekalmeerd te worden. Hetzelfde geldt voor mensen die lijden aan een psychose. Zij willen graag dat hun lichaam en geest zo snel mogelijk weer tot rust komt. Er zijn ook situaties waarbij je Oxazepam beter kunt laten staan. Zo doet een combinatie met alcohol of andere slaapmiddelen de werking van het medicijn teniet.

Oxazepam bestellen bij Deapothekers.com

Bij ons kunt u snel en discreet verschillende soorten Oxazepam 50 mg kopen. Oxazepam is een Benzodiazepinen wat een rustgevende, ontspannende en eventueel een slapende werking heeft.

7 beoordelingen voor Oxazepam 50 mg – 30 tabletten

 1. Waardering 5 uit 5

  admin

  Ik had mijn bestelling binnen 48 uur in huis!

 2. Waardering 5 uit 5

  Ellen

  Op tijd in huis, goede service

 3. Waardering 5 uit 5

  Marcel

  Zeer goede prettige service. Alles binnen 48 uur in huis en keurige emails

 4. Waardering 5 uit 5

  Erik van domselaar

  Verschillende keren Oxazepam besteld en keurig netjes geleverd. Betaling leek in eerste instantie wat vreemd, maar verloopt verder allemaal prima. Fijn

 5. Waardering 5 uit 5

  webmaster

  Super service!

 6. Waardering 5 uit 5

  webmaster

  Hebben jullie ook Oxazepam 10 mg ?

 7. Waardering 5 uit 5

  John Groen

  Geen bedonderij hier. Goede medicijnen en netjes op tijd en discreet geleverd. Altijd goede service bij vragen of problemen. Dat is lang niet overal het geval. Buitengewoon blij met de Apothekers!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…