Top

Apotheek medicijnen bestellen

Oxazepam

Oxazepam 10 mg – 30 tabletten

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 6 klantbeoordelingen
(6 klantbeoordelingen)

50,00

Aantal
SKU: 010 Categorie:

Beschrijving

Oxazepam

Bij ons kunt u snel en discreet verschillende soorten oxazepam kopen. Oxazepam is een Benzodiazepinen wat een rustgevende, ontspannende en eventueel een slapende werking heeft.

Wanneer er sprake is van angstgevoelens, gespannenheid of slapeloosheid kan Oxazepam (Seresta) het juiste medicijn zijn. Oxazepam is een kalmeringsmiddel en heeft een rustgevende werking waardoor angstgevoelens verminderen, de spieren zullen ontspannen en je een suf gevoel krijgt. Oxazepam wordt daarnaast voorgeschreven aan mensen met een alcoholverslaving te maken hebben. Het medicijn vermindert namelijk de ontwenningsverschijnselen. Na inname van Oxazepam 50 mg zal het ongeveer 1 a 2 uur duren tot het medicijn begint te werken. Je zult na deze periode slaperig worden en daarnaast ook rustiger. Oxazepam zal ongeveer 6 tot 10 uur werken.

Oxazepam medicijnen

Langdurig gebruik

Het is belangrijk om het medicijn niet langdurig achtereen te gebruiken, omdat dit ertoe kan leiden dat je afhankelijk wordt van het medicijn. Wanneer je Oxazepam gebruikt tegen angstgevoelens en gespannenheid is het aan te raden om het medicijn maximaal 2 maanden in te nemen. Gebruik je het medicijn echter tegen slapeloosheid dan is het verstandig om Oxazepam slechts eenmaal te gebruiken in een periode van drie dagen. Omdat Seresta een korte werkingstijd heeft bestaat de kans dat het medicijn een verslavende werking krijgt.

Verslavende werking

Omdat het langdurig innemen van Oxazepam een verslavende werking heeft is het belangrijk om je goed te houden aan de dosis die wordt aangeraden. Wanneer je het medicijn toch langer gebruikt krijgt het een verslavende werking en zal het erg lastig zijn om te stoppen met het gebruik. Oxazepam heeft een aantal bijwerkingen, zoals slappe spieren, een verminderde coördinatie en geheugenproblemen. Wanneer je het medicijn gebruikt als slaapmiddel is het erg belangrijk om te weten dat deze bijwerkingen vaak tot de volgende dag zullen aanhouden. Daarnaast is het tot 16 uur na inname van Oxazepam niet toegestaan om in een auto te gaan rijden.

Gebruik

Het gebruik van het medicijn hangt af van de reden waarom je Oxazepam gebruikt. Gebruik je het medicijn tegen angstgevoelens en ernstige spanning, dan verdeel je de Oxazepam over de gehele dag. Mocht je Oxazepam innemen voor speciale gebeurtenissen dan neem je de medicijnen ongeveer 2 uur van de voren in. Mocht je het medicijn gebruiken tegen slapeloosheid dan neem je de medicijnen in ongeveer één uur voor je gaat slapen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je in dit geval minstens 8 uur lang moet slapen. Wanneer je minder dan 8 uur slaapt zullen de effecten en bijwerkingen van de Oxazepam nog te versuffend werken.

Bijwerkingen

Net zoals de meeste medicijnen geeft Oxazepam een aantal bijwerkingen. Vaak kunnen deze bijwerkingen tot de volgende dag aanhouden, afhankelijk van het tijdstip van inname van de medicijnen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn sufheid en vermoeidheid, maar ook slaperigheid. Deze bijwerkingen hebben een negatieve invloed op het reactievermogen en het concentratievermogen, waardoor er een grotere kans hebt om te vallen of er een grotere kans is op ongelukken. Naast deze bijwerkingen kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen: verminderde coördinatie, trager denken, een afname van gevoelens en spierzwakte. Spierzwakte houdt in dat je een krachteloos gevoel krijgt in je spieren. Dit kan leiden tot wazig zien of dubbelzien, incontinentie, snurken of vallen.

Moment van inname

Wanneer je Oxazepam in de ochtend inneemt houdt je vaak de hele dag last van deze bijwerkingen. Wanneer je het medicijn echter in de avond inneemt, bijvoorbeeld voor je gaat slapen, dan zul je de volgende dag met name in de ochtend last houden van deze bijwerkingen. Om deze reden is het belangrijk om ten minste 8 uur te slapen na het innemen van de Oxazepam. Het is mogelijk om per direct te stoppen met het innemen van Oxazepam wanneer je dit slechts af en toe gebruikt, bijvoorbeeld voor het slapen. Als je het medicijn echter langere tijd achtereen gebruikt, bijvoorbeeld bij angstgevoelens, dan is het niet mogelijk om meteen te stoppen met het innemen van de medicijnen. Wanneer je plotseling stopt met het innemen van Oxazepam kunnen er ontwenningsverschijnselen ontstaan. Bouw dus langzaamaan de dosis af om dit te voorkomen. 

Goed om te weten

Wanneer je Oxazepam gebruikt is het vaak niet toegestaan om deel te nemen aan het verkeer. Wanneer je last hebt van bijwerkingen of wanneer je elke dag Oxazepam inneemt, is het niet toegestaan om in een auto te rijden. Gebruik je af en toe een meer dan 50 mg Oxazepam, dan is het niet toegestaan om binnen 24 uur na inname van het medicijn auto te rijden. Gebruikt je af en toe 50 mg of minder Oxazepam, dan mag je geen autorijden binnen 16 uur na inname van het medicijn.

Langdurige effecten

Oxazepam gebruik tegen slapeloosheid is het dus verstandig om rekening te houden met bijvoorbeeld de werkzaamheden van de volgende dag, aangezien de effecten en bijwerkingen lang kunnen aanhouden. Houdt er daarnaast rekening mee dat het nuttigen van alcohol de bijwerkingen versterkt en dat je heftiger op alcohol kan reageren dan wanneer je geen Oxazepam gebruikt. Oxazepam is verkrijgbaar op recept en kan dus niet gekocht worden in een apotheek of drogist. De meest voorkomende vorm van inname is middels tabletten.

6 beoordelingen voor Oxazepam 10 mg – 30 tabletten

 1. Waardering 5 uit 5

  admin

  Bedankt voor de snelle levering!

 2. Waardering 5 uit 5

  admin

  Goed geregeld !

 3. Waardering 5 uit 5

  admin

  Heb me bestelling binnen 24 uur ontvangen!

 4. Waardering 5 uit 5

  admin

  Ik heb vandaag me bestelling gedaan! Netjes en direct antwoord gehad op al mijn vragen.

 5. Waardering 5 uit 5

  webmaster

  Super, ik heb even moeten wachten, maar alles was op tijd binnen!

 6. Waardering 5 uit 5

  webmaster

  Ben een trouwe en tevreden klant.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…