Top

Apotheek medicijnen bestellen

nitrazepam

Nitrazepam 5 mg

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klantbeoordelingen)

50,00

Aantal
Categorie:

Beschrijving

Nitrazepam 5 mg

Het gebruik van de juiste dosis is belangrijk wanneer je een Nitrazepam kuur volgt. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een te lage of hoge dosis gebruikt. De dagelijkse dosis van een medicijn wordt aangeduid als ‘Defined Daily Dose’, afgekort tot DDD. Deze dosis is voor elk persoon verschillend. Ook het effect van Nitrazepam is bij elk persoon verschillend. Op welke zaken dien je te letten wanneer je dit medicijn gebruikt? 

Dagelijkse dosis en sterkte van de tabletten

Het gewicht speelt een belangrijke rol bij het meten van de ‘Defined Daily Dose’. Het gemiddelde gewicht van een volwassene is ongeveer 70 kilo. Vaak is het gemiddelde gewicht van een man iets hoger dan die van een vrouw. De DDD van medicatie varieert. Dit heeft onder andere te maken met de sterkte van de tabletten. Zo is 20 mg Niazepam bijvoorbeeld sterker dan 20 mg Oxazepam. Hou hier bij het medicijngebruik rekening mee. Zo dien je soms een hogere dosis Oxazepam te gebruiken, en een lagere dosis Nitrazepam. In combinatie met elkaar hebben beide medicijnen het juiste effect op je lichaam.

Geen nacht meer wakker

De huisarts schrijft een dosis Nitrazepam voor bij verschillende aandoeningen. Zo hebben personen met slaapproblemen er veel baat bij. Zij kunnen last hebben van verschillende slaapziektes, zoals slapeloosheid, slaapwandelen en slaapapneu. De klachten die deze aandoeningen veroorzaken kunnen het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Het is zeer vervelend om elke nacht wakker te liggen en overdag vermoeid te zijn. Een tabletje Nitrazepam ontspant onder andere de spieren. Daardoor valt iemand binnen 15 tot 30 minuten in slaap. Vervolgens slaapt hij of zij 8 tot 12 uur lang door.

Nitrazepam gebruiken tegen epilepsie

Nitrazepam is ook een effectief medicijn voor personen met epilepsie. Ongeveer 120.000 Nederlanders hebben te maken met deze hersenaandoening. Het komt voor bij zowel volwassenen als kinderen. Tijdens een epilepsie aanval kunnen zij onder andere last krijgen van krampen en stuiptrekkingen. Het onmiddellijk toedienen van een dosis Nitrazepam zorgt ervoor dat deze aanval zo snel mogelijk verdwijnt. Ook kun je door het volgen van een kuur het aantal epilepsie aanvallen voortaan verminderen of zelfs voorkomen. Daardoor gaat de kwaliteit van leven van een epilepsie patiënt sterk vooruit.

Soms geen effect

Helaas heeft Nitrazepam niet bij iedereen het gewenste effect. Terwijl het bij sommige personen klachten als slapeloosheid en epilepsie vermindert, merken andere personen er weinig van. Meestal merk je in de eerste weken van de kuur of het medicijn daadwerkelijk effectief is. Is dit niet het geval, dan dien je de huisarts te raadplegen. Er zijn namelijk ook andere medicijnen tegen slapeloosheid en epilepsie beschikbaar.

Risico voor patiënten met spierziekte

Voor veel patiënten is Nitrazepam een uitkomst. Zij kunnen dankzij het medicijn weer redelijk normaal functioneren in het dagelijks leven. Bij bepaalde aandoeningen is het gebruik van dit slaap- en kalmeringsmiddel echter sterk af te raden. Zo vormt het een gezondheidsrisico voor patiënten met ernstige spierziektes, zoals ernstig verzwakte spieren. In de medische wereld wordt deze aandoening ook wel aangeduid als ‘myasthenia gravis’. Normaliter zorgt het ontspannen van de spieren voor een kalm gevoel bij patiënten. Deze lijden echter niet aan een spierziekte. Bij personen met myasthenia gravis versterkt Nitrazepam echter hun klachten, zoals zwakke spieren. Dit vormt voor deze personen een groot risico. Hetzelfde geldt voor patiënten met lever- of ademhalingsproblemen. De klachten die hun stoornis veroorzaakt worden door dit medicijn versterkt, met alle gevolgen van dien.

Gezondheidsrisico bij slaapapneu

Nitrazepam staat over het algemeen bekend als een uitstekend slaapmiddel. Niet voor niets is het te vinden op het nachtkastje van duizenden Nederlanders. Toch is het middel niet geschikt voor iedereen met slaapklachten. Zo vormt het een gezondheidsrisico voor personen met slaapapneu. Hierbij stopt iemand tijdelijk met ademhalen tijdens de slaap. Dit is zowel gevaarlijk als slecht voor de nachtrust. Door dit slaapmiddel te gebruiken kunnen de klachten van slaapapneu verergeren.

Nitrazepam op oudere leeftijd

Tenslotte dien je goed de gaten te houden hoe je op benzodiazepinen reageert. Sommige personen zijn namelijk overgevoelig voor bepaalde stoffen en bestanddelen van benzodiazepine. Ook bij oudere personen is enige voorzichtigheid gewenst. Over het algemeen raadt de huisarts aan om een lagere dosering te nemen. Op hogere leeftijd ontstaan er namelijk vaker tegenstrijdige reacties. Iemand wordt bijvoorbeeld onrustiger en agressiever in plaats van kalmer. Ook waanbeelden, woede uitbarstingen en nachtmerries komen na het gebruik van Nitrazepam vaker voor bij oudere mensen.

Nitrazepam kopen

Nitrazepam is een benzodiazepine die vaak wordt gebruikt. Doorgaans wordt het medicijn voorgeschreven door de huisarts. Vervolgens kun je het ophalen bij de apotheek. Tegenwoordig wordt dit medicijn echter steeds vaker besteld in de online apotheek. Controleer voor het de aankoop of het een betrouwbare online apotheek betreft. Deze beschikt doorgaans over een keurmerk. Is dit het geval, dan kun je met een gerust hart dit medicijn aan huis laten bezorgen.

3 beoordelingen voor Nitrazepam 5 mg

 1. Waardering 5 uit 5

  admin

  Vandaag besteld en ben benieuwd!

 2. Waardering 5 uit 5

  admin

  Top, service!

 3. Waardering 5 uit 5

  kipje95

  dinsdag middag besteld
  donderdag middag in huis!
  top service zoals altijd !

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…