Top

Apotheek medicijnen bestellen

Aanbieding
Lorazepam

Lorazepam 2,5 mg – 30 tabletten

55,00 50,00

Aantal
Categorie:

Beschrijving

Lorazepam 2,5 mg

De hersenen zijn het meest complexe onderdeel van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat alle functies in het lichaam goed werken. Stoornissen in de hersenen kunnen je lichamelijk en geestelijk welzijn echter negatief beïnvloeden. Zo kampen veel mensen met angstaanvallen, paniekstoornissen en epilepsie. Deze stoornissen hebben ook lichamelijke gevolgen. Om de bijwerkingen te onderdrukken is er medicatie zoals Lorazepam beschikbaar. Het is dan ook een belangrijk medicijn waar duizenden Nederlanders baat bij hebben.

Prikkels in de hersenen

Lorazepam behoort tot de medicijngroep ‘benzodiazepinen’. Het is een van de vele medicijnen die prikkels in je hersenen beïnvloeden. Ze geven bijvoorbeeld stoffen vrij die bepaalde negatieve prikkels onderdrukken. Zo zorgt Lorazepam er onder andere voor dat bepaalde emoties, zoals angst en paniek, worden onderdrukt. Zowel je lichaam als geest komen na het gebruik van 1 tot 2 milligram tot rust. Het middel ontspant namelijk je spieren en zorgt voor een slaperig gevoel. Zodoende hebben mensen met angststoornissen er ontzettend veel baat bij.

Sedatieve werking

Lorazepam is een sterk en effectief medicijn dat voor diverse situaties wordt voorgeschreven. Dit komt onder andere door de zogeheten ‘sedatieve werking’. Dit betekent dat het bepaalde stoffen in het centraal zenuwstelsel vrijgeeft, waardoor iemand ontspant. In bepaalde situaties is het belangrijk dat iemand snel kalmeert. Zo komt het wel eens voor dat een angstig persoon agressief gedrag gaat vertonen. Door het medicijn te gebruiken loopt de situatie niet uit de hand. Bovendien werkt het kalmeringsmiddel zeer snel. Gemiddeld merk je na een halfuur tot een uur dat iemand tot rust komt.

Lorazepam en Haloperidol

Soms is een combinatie van verschillende medicijnen nodig om iemand tot rust te brengen. Zo is Lorazepam een effectief kalmeringsmiddel in combinatie met Haloperidol. Het laatstgenoemde middel zorgt er onder andere voor hallucinaties en wanen verdwijnen. Zodoende wordt deze medicijnencocktail vaak gebruikt bij personen met psychoses. Overigens dienen artsen wel voorzichtig om te gaan met Lorazepam en Haloperidol. Niet iedereen reageert er namelijk hetzelfde op. Soms zorgt de medicijnencombinatie ook voor een tegengestelde reactie, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zodoende is het verstandig om de reactie van de patiënt goed in de gaten te houden.

Minder angst, paniek en agressiviteit

Angst kan allerlei reacties veroorzaken. Zo worden sommige personen agressief omdat ze niet meer weten wat ze moeten doen. Door Lorazepam te gebruiken kun je dit gedrag voorkomen. Het zorgt er namelijk voor dat men zich minder angstig en paniekerig voelt. Het onderdrukt namelijk onrustige gevoelens, die het dagelijks leven behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden. Lorazepam is dan ook een zogeheten ‘anxiolytica’ die personen kalmeert. Daardoor voelen ze zich een stuk rustiger en zelfverzekerder.

Geen slapeloze nachten meer

Voor personen met angst- en paniekgevoelens is Lorazepam een echte uitkomst. Na een kuur met dit medicijn verdwijnt eindelijk het gespannen gevoel waar helaas duizenden Nederlanders last van hebben. Dit hebben ze te danken aan de stoffen in de benzodiazepine Lorazepam, die onder andere de spieren ontspant. Daardoor treedt er een kalmerend gevoel op. Daardoor zijn onrustige en slapeloze nachten voorgoed verleden tijd. Angst kan er namelijk ook voor zorgen dat iemand niet kan slapen. Met het ontspannen lichaam slaapt iemand echter beter dan ooit.

Verminderen van ontwenningsverschijnselen

Lorazepam is een sterk en effectief medicijn dat vaak wordt voorgeschreven. Het is een effectief medicijn dat prikkels in het centrale zenuwstelsel vermindert. Dergelijke medicijnen worden ook wel ‘anticonvulsief’ genoemd. Bij bepaalde stoornissen komt dit zeer goed van pas. Neem bijvoorbeeld alcoholisten die graag een einde willen maken aan hun verslaving. Het afkicken is een zwaar proces waar ze veel hulp bij kunnen gebruiken, ook in de vorm van medicatie. Lorazepam helpt de vervelende ontwenningsverschijnselen zoveel mogelijk te onderdrukken. Zo neemt duizelige gevoel en het zweten aanzienlijk af.

Oog- en geheugenproblemen

Geen enkel medicijn heeft alleen maar positieve gevolgen. Ook Lorazepam heeft een aantal negatieve effecten waar je rekening mee moet houden. Zo heeft het ontspannen van de spieren soms ook een negatieve uitwerking. Men kan bijvoorbeeld last krijgen van oogproblemen omdat de oogspieren ontspannen. Daarnaast is gebleken dat sommige patiënten last krijgen van geheugenproblemen. Dit wordt ook wel ‘anterograde amnesie’ genoemd. Het is uiteraard niet fijn dat je na het medicijngebruik plotseling allerlei zaken vergeet. Als het goed is nemen deze vervelende bijwerkingen na verloop van tijd weer af.

Negatief effect van Lorazepam

Het is inmiddels duidelijk dat Lorazepam een spierverslappende werking heeft. Daardoor is het medicijn niet geschikt voor elke patiënt. Personen met een spierziekte kunnen het medicijn bijvoorbeeld beter niet gebruiken. Door Lorazepam worden symptomen van hun spierziekte namelijk versterkt, wat een sterk gezondheidsrisico kan vormen. Hoe dan ook is het nooit duidelijk te voorspellen welk effect Lorazepam zal hebben op een persoon. Dit is bij iedereen anders. Soms pakt het medicijn negatief uit en heeft het een tegengesteld effect. In dat geval is het verstandig om er zo snel mogelijk mee te stoppen.

Effectief, maar verslavend

Lorazepam is niet voor niets een veelgebruikt medicijn. De benzodiazepine zorgt ervoor dat duizenden personen weer een relatief normaal leven kunnen leiden. Hou echter wel rekening met eventuele bijwerkingen van dit medicijn, zoals spierverslapping en geheugenproblemen. Ook kan het middel behoorlijk verslavend zijn. Je lichaam kan er zo aan gewend raken dat het niets anders meer wil. Het is dan ook aan te raden om Lorazepam slechts enkele weken te gebruiken. Vervolgens dien je het medicijn rustig af te bouwen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lorazepam 2,5 mg – 30 tabletten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *