Top

Apotheek medicijnen bestellen

genotropin

Pfizer Genotropin Pen 12mg (36iu)

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Categorie:

Beschrijving

Groeihormonen zijn belangrijke stoffen die onder andere zorgen voor botgroei en het functioneren van vitale lichaamsfuncties. Voor een gezond persoon zijn deze lichaamsstoffen vanzelfsprekend. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Bij ongeveer 1 op de 10.000 Nederlanders is een tekort aan groeihormonen vastgesteld. Het medicijn Genotropin zorgt ervoor dat zij toch voldoende groeihormonen hebben.

Het belang van de hypofyse

De hypofyse is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Het is een klier nabij de hersenen die allerlei hormonen afscheidt. Zo zorgt het onder andere voor de productie van groeihormonen. Deze bevatten een stof die ‘somatropine’ wordt genoemd. Dankzij somatropine ontwikkelen botten en spieren zich tot een normale grootte in het menselijk lichaam. Voor kinderen is het dan ook een zeer belangrijke stof. Helaas werkt de hypofyse en de productie van somatropine niet altijd honderd procent. In dat geval biedt het medicijn Genotropin soelaas. Deze produceert de juiste hoeveelheid groeihormonen.

Schildklier en gezondheidsproblemen

De hypofyse controleert ook andere organen die groeihormonen, zoals de schildklier. De hormonen uit de lichaamsonderdeel stimuleren onder andere de stofwisseling. Ook zijn ze van invloed op de hartslag, de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Het is dan ook belangrijk dat dit proces goed verloopt. Helaas gebeurt dit niet altijd. Personen met schildklierproblemen ervaren bijvoorbeeld gewichtstoename, of juist gewichtsverlies. Dit zorgt vervolgens voor andere gezondheidsproblemen zoals een hoge kans op hart- en vaatziekten. Door het medicijn Genotropin te gebruiken verklein je de kans op dergelijke gezondheidsrisico’s aanzienlijk. Het geeft namelijk alle groeihormonen die je nodig hebt.

Genotropine bij kinderen

De hoofdtaak van Genotropine is de productie van groeihormonen. Duizenden Nederlanders hebben te weinig van deze stoffen, waardoor er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan. Ook kinderen hebben soms baat bij dit medicijn. Door een gebrek aan groeihormonen blijven zij qua lengte bijvoorbeeld achter op leeftijdsgenoten. Een groeistoornis is uiteraard zeer vervelend en niet gezond. Door Genotropine te gebruiken krijgen zij extra groeihormonen.

Genotropine injecteren bij kinderen

Het is de bedoeling dat kinderen dankzij de extra groeihormonen een normale lengte bereiken. Het effect van Genotropine is vaak niet meteen te merken. Gemiddeld zie je na 6 tot 12 maanden of een kind daadwerkelijk groeit. Je hebt dus aardig wat geduld en tijd nodig. Het medicijn wordt over het algemeen toegediend door middel van een injectie. Na enige oefening kunnen de ouders dit in principe zelf doen. Wel is het verstandig om iedere keer een andere plek voor de injectie uit te kiezen. Daarmee voorkom je namelijk dat de kinderhuid gaat irriteren.

Elke avond injecteren

Ook bij volwassenen vindt het toedienen van Genotropine doorgaans plaats door middel van een injectie. Dit is het beste tijdstip omdat het lichaam ’s nachts de meeste groeihormonen aanmaakt. Je kunt het beste elke avond rond hetzelfde tijdstip injecteren. Door routine aan te brengen wordt de kans dat je het medicijn vergeet verkleind. Het is geen ramp wanneer je het toch een keer vergeet. In dat geval kun je de dosis Sematropine het beste de volgende avond op hetzelfde tijdstip injecteren. Hoe dan ook is een dubbele dosis uit den boze, omdat dit gevaarlijk is voor de gezondheid.

Bijwerkingen van Genotropine

Zoals elk medicijn zorgt Genotropine soms voor vervelende bijwerkingen. Zo heeft 10 op de 100 patiënten wel eens last van pijn of jeuk op de plek van de injectie. Om dit te voorkomen kun je het beste elke keer op een andere plek injecteren. Ook dikke enkels en voeten door het vasthouden van vocht komt wel eens voor. Deze klacht openbaart zich meestal aan het begin van de behandeling. Je moet in dat geval nog wennen aan het medicijn. Als het goed is verdwijnt het vasthouden van vocht op een gegeven moment vanzelf. Andere klachten die Genotropine soms veroorzaakt zijn als volgt:

– Hoofdpijn
– Pijnlijke spieren en gewrichten
– Gewichtstoename
– Tintelende huid
– Slapeloosheid
– Te hoog cholesterol

Andere bijwerkingen

In het bovenstaande rijtje zijn lang niet alle bijwerkingen te vinden die Genotropine kan veroorzaken. Het zijn klachten die relatief vaak voorkomen. Andere bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn pijn op de borst, kortademigheid, vermoeidheid en maagdarmklachten. Soms veroorzaken de groeihormonen zelfs psychische klachten. Het effect van de groeihormonen is bij elk persoon anders. Hoe dan is het bij heftige bijwerkingen verstandig om de huisarts te raadplegen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat dit groeihormoon een negatieve uitwerking heeft op je lichamelijke en geestelijk welzijn.

Stoppen met dit medicijn

Genotropine staat in tegenstelling tot de benzodiazepinen niet bekend als een zeer verslavend medicijn. In de meeste gevallen hoef je het gebruik dan ook niet af te bouwen. In principe kun je in een keer stoppen met dit groeihormoon. Neem deze beslissing echter wel in overleg met de huisarts. Bepaalde klachten kunnen na verloop van tijd namelijk weer terugkeren. Zodoende is het soms verstandig om het groeihormoon nog wat langer te blijven gebruiken.

1 beoordeling voor Pfizer Genotropin Pen 12mg (36iu)

  1. Waardering 5 uit 5

    admin

    Ben heel blij met de vlotte service en klantenservice!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *