Top

Apotheek medicijnen bestellen

Dormicum

Dormicum 15 mg

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

60,00

Aantal Prijs
10-5050,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Dormicum (Midazolam) 15 mg

Het medicijn Dormicum is beter bekend onder de naam Midazolam. Dormicum is de merknaam waaronder Midazolam het meest verkrijgbaar is. Dormicum wordt doorgaans voorgeschreven bij ernstige slapeloosheid als slaapmiddel en bij hevige onrust als kalmerend middel. Het medicijn wordt daarnaast vaak door anesthesiologen gebruikt voor de sedatie van patiënten voor een operatie. Bij mensen met epilepsie kan Dormicum ervoor zorgen dat de epileptische aanval wordt gestopt. Dormicum werkt rusgevend en vermindert angstgevoelens. Daarnaast ontspant het de spieren en zorgt het ervoor dat je suf wordt.

Snelle opname

Dormicum wordt snel opgenomen door het lichaam en heeft daardoor een korte inwerktijd. Omdat Dormicum in water oplosbaar is wordt het vaak gebruikt als kalmerende injectie. Door artsen kan het medicijn ook gebruikt worden bij andere medische behandelingen waarbij de patiënt gekalmeerd moet worden, zoals een gastroscopie of een colonoscopie. Door de zeer snelle opname in het lichaam en de snelle inwerking wordt het medicijn met name toegepast binnen ziekenhuizen en wordt het niet vaak voorgeschreven aan patiënten.

Gebruik

Dormicum kan voorgeschreven worden bij meerdere aandoeningen of problemen. Bij ernstige slapeloosheid kan het medicijn voorgeschreven worden omdat het rustgevend werkt, de spieren ontspant en het versuffend werkt. Je moet Dormicum in dat geval een half uur voordat je gaat slapen innemen. Hierna is het belangrijk om minimaal 7 uur achtereen te slapen. Als je minder slaapt dan 7 uur zullen de effecten van Dormicum nog werken en zal je nog vermoeid zijn en last hebben van het versuffende effect. Het is goed om te weten dat het medicijn alleen goed werkt bij incidenteel gebruik.

Ontwenningsslapeloosheid

Wanneer je het medicijn elke nacht gebruikt om goed te kunnen slapen zal het effect snel verdwijnen, vaak al binnen enkele weken. Daarnaast kun je na de eerste week al last krijgen van ontwenningsslapeloosheid. In dat geval heeft je lichaam de Dormicum nodig om in slaap te vallen en is je lichaam afhankelijk geworden van het medicijn. Gebruikt je Dormicum bij epilepsie dan kan het ervoor zorgen dat een epileptische aanval snel stopt. In dat geval moet bijvoorbeeld een gezinslid het medicijn toedienen. Dormicum wordt in deze gevallen toegediend door middel van een neusspray of door middel van een klysma. Vaak is een enkele toediening van Dormicum voldoende om een epileptische aanval te stoppen.

Bijwerkingen

Dormicum kan veel bijwerkingen geven, ook wanneer je het medicijn slechts af en toe gebruikt. De bijwerkingen kunnen zelfs tot de volgende dag aanhouden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn vermoeidheid, sufheid en slaperigheid. Dit zal ervoor zorgen dat je een verminderd reactievermogen en concentratievermogen hebt. Met een verminderd reactievermogen heb je een grote kans op ongevallen of ongelukken, omdat het onder andere de balans verstoort. Wanneer je een neusspray met Dormicum gebruikt kun je na gebruik last hebben van een prikkelend of stekend gevoel in de neus, irritatie van de ogen en tranende ogen en irritatie in de keel. Als je Dormicum gebruikt als slaapmiddel kan het zijn dat je de volgende dag na de inname last hebt van een verminderde coördinatie en onhandige bewegingen, spierzwakte, wazig zien en dubbelzien, incontinentie, snurken, vallen door de verminderde coördinatie, trager denken en geheugenproblemen en een afname van gevoelens en een verminderd inlevingsvermogen.

Alcohol en grapefruit

De effecten en bijwerkingen van het medicijn kunnen sterk toenemen wanneer je Dormicum gebruikt en tegelijk alcohol drinkt. Alcohol versterkt de bijwerkingen en zorgt ervoor dat je heftiger reageert op de alcohol. Let er daarnaast op dat je geen grapefruit nuttigt of producten waar grapefruit in is verwerkt. Grapefruit zorgt ervoor dat de kans op bijwerkingen groter wordt. Deze kans is uiteraard groter wanneer je veel grapefruit eet. Je hebt een kleine kans op bijwerkingen wanneer je slechts één glas grapefruitsap drinkt per keer of 2 stuks grapefruits eet per keer. Wanneer je dus meer dan deze hoeveelheid inneemt kan het zijn dat je last gaat krijgen van de bijwerkingen.

Goed om te weten

Omdat Dormicum het reactievermogen aantast, versuffend werkt en een kalmerende werking heeft kan het erg gevaarlijk zijn om auto te rijden na gebruik van het medicijn. Gebruik je 15 mg Dormicum of minder dan mag je minimaal 8 uur na inname geen auto meer rijden. Gebruik je af en toe meer dan 15 mg Dormicum dan mag je 24 uur na inname pas weer autorijden. Wanneer je het medicijn dagelijks gebruikt is het nooit toegestaan om auto te gaan rijden. .

Wisselwerkingen

Dormicum kan daarnaast zorgen voor wisselwerkingen met andere medicijnen. Deze medicijnen zijn medicijnen die het reactievermogen verminderen, waardoor de effecten van beide medicijnen elkaar versterken. Er kan ook een wisselwerking optreden met medicijnen tegen hiv en hepatitis C. Er zijn naast medicijnen die de effecten versterken ook medicijnen die de werking van Dormicum verminderen. Dit zijn bijvoorbeeld medicijnen tegen epilepsie, tuberculose of kanker en medicijnen die sint-janskruid bevatten. Dormicum is alleen verkrijgbaar op recept en is dus niet te koop. Het medicijn is te verkrijgen onder de merknaam Dormicum of het merkloze Midazolam.

1 beoordeling voor Dormicum 15 mg

  1. Waardering 5 uit 5

    admin

    Bedankt voor de snelle levering!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *