Top

Apotheek medicijnen bestellen

Diazepam kopen

Diazepam 10 mg – 30 tabletten

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

50,00

Aantal
Categorie:

Beschrijving

Diazepam 10 mg

Benzodiazepinen zoals Diazepam zijn over het algemeen zeer effectief bij verschillende stoornissen. Denk aan slapeloosheid, maar ook angst- en paniekaanvallen, psychoses en epilepsie. Het medicijn brengt naast positieve effecten echter ook negatieve bijwerkingen met zich mee. Waar moet je op letten wanneer je dit medicijn gebruikt?

Vertraagde zenuwactiviteit in de hersenen

Voordat je begint aan Diazepam, is het interessant om te leren hoe dit medicijn precies werkt. Het is een psychotroop medicijn. Dit zijn middelen die bepaalde rustgevende stoffen bevatten. Door hun kalmerende werking zijn ze effectief bij allerlei klachten, variërend van een angststoornis tot vliegangst en reisziekte. Psychotrope medicijnen zoals Diazepam zorgen er namelijk voor de zenuwactiviteit in je hersenen wordt vertraagd. Zodoende word je binnen een halfuur na het innemen van een tablet overvallen door een suf en slaperig gevoel.

Risico van vallen

Het suffe gevoel zorgt ervoor dat je binnen een halfuur in slaapt valt. Diazepam is dan ook een ideaal medicijn voor mensen die last hebben van slaapproblemen. Het nadeel is echter dat je ook de volgende dag last kunt hebben van slaperigheid. Je bent minder geconcentreerd, en ook je coördinatievermogen gaat vaak sterk achteruit. Daardoor neemt de kans op valpartijen en andere ongelukken toe. Voor oudere mensen brengt het gebruik van Diazepam dan ook een groot risico met zich mee.

Spierzwakte

Sufheid en verminderde coördinatie zijn slechts enkele bijwerkingen van Diazepam. Andere klachten die kunnen optreden zijn spierzwakte, slecht zien en zelfs incontinentie. Dit medicijn heeft dan ook ontzettend veel invloed op het lichaam. Wanneer je een slap gevoel in je spieren ervaart kun je het beste zo min mogelijk activiteiten ondernemen. De kans dat je iets uit je handen laat vallen is namelijk bijzonder groot. Ook is het niet bepaald fijn om plotseling wazig te zien. Diazepam beïnvloedt namelijk ook de werking van je oogspieren. Het feit dat je spieren minder goed werken heeft ook invloed op je blaas. Omdat de blaasspieren ten gevolge van Diazepam minder sterk zijn, bestaat de kans op tijdelijke incontinentie. Andere personen hebben door de verzwakte blaasspier juist moeite met plassen.

Slaapapneu en andere bijwerkingen

Het verslappen van de spieren kan in sommige gevallen best gevaarlijk zijn. Voor personen met slaapapneu is het gebruik van Diazepam bijvoorbeeld niet aan te raden. Bij slaapapneu komt het voor dat de adem tijdens de slaap wel eens stilvalt. Meestal gaat het om enkele seconden, maar toch vormt het een gezondheidsrisico. Personen met slaapapneu slikken er meestal medicijnen voor. Diazepam kan er echter voor zorgen dat dit medicijn minder goed werkt. Dit medicijn vormt wellicht nog een groter risico voor mensen met een spierziekte. Diazepam kan er voor zorgen dat de symptomen van de ziekte verergeren. Kort samengevat kan Diazepam de volgende klachten veroorzaken:

 • Verzwakte spieren
 • Dichtvallende oogleden
 • Wazig of dubbel zien
 • Moete met ademhalen, slikken of kauwen

Vergeetachtigheid

Een andere bijwerking van Diazepam is geheugen- en concentratieverlies. Sommige mensen raken er behoorlijk verward door. Het is absoluut geen fijn gevoel om allerlei zaken te vergeten. Deze klachten treden vooral op wanneer je het medicijn te lang gebruikt. Diazepam is namelijk het meest effectief wanneer je het voor een kortere periode gebruikt. Zo raden artsen het vaak aan om een slaapmiddel om de dag voor gedurende twee weken te gebruiken.

Kans op vervlakken emoties

Diazepam brengt natuurlijk niet alleen negatieve gevolgen met zich mee. Het medicijn zorgt namelijk ook voor rust en kalmte bij duizenden mensen. Dankzij Diazepam worden bepaalde emoties namelijk vlakker. Denk bijvoorbeeld aan blijheid, maar ook angst en spanning. In principe is het geen probleem wanneer je een tijdje iets minder ‘voelt’. Vooral in periodes met veel stress en zorgen is het soms een verademing om je eindelijk kalm te voelen. Je dient echter te voorkomen dat je emoties vlak blijven. Zo is het niet fijn wanneer je geen empathie voor anderen meer voelt. De kans daarop neemt toe wanneer Diazepam te vaak wordt gebruikt.

Bijwerkingen die zelden optreden

Bepaalde bijwerkingen van Diazepam komen meer voor dan andere. Zo ervaart bijna iedereen na de inname wel een slap en suf gevoel. Er zijn echter ook bijwerkingen die minder vaak voorkomen. Zo krijgt gelukkig maar 1 tot 10 van de 100 mensen last van maag- en darmstoornissen. Zij hebben bijvoorbeeld te kampen met misselijkheid, diarree en teveel speekselvorming. Als deze bijwerkingen te lang aanhouden loop je kans op gewichtsverlies. Ook hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen behoren tot de bijwerkingen die Diazepam soms veroorzaakt.

Oog- en huidproblemen

Omdat Diazepam kopen invloed heeft op de spieren, kunnen ook je ogen worden beïnvloed. Zo is dubbel- en wazig zien een veelvoorkomend probleem. Droge ogen komen echter iets minder vaak voor. Met name mensen die contactlenzen dragen kunnen hier mee te maken krijgen. Tenslotte zijn er nog huidproblemen als bijwerkingen. Denk aan vreselijke jeuk en huiduitslag. Bij problemen met je ogen en/of huid kun je het beste even contact opnemen met de huisarts.

Averechts effect

Tenslotte zijn er nog de bijwerkingen van Diazepam die zeer zelden voorkomen. Zo heeft minder dan 1 op de 100 personen last van nachtmerries. Dit vervelende probleem kan de nachtrust behoorlijk beïnvloeden. Bijzonder genoeg vinden deze nachtmerries vooral vroeg in de ochtend plaats. Daarnaast kun je last krijgen van ‘tegengestelde bijwerkingen’. Dit betekent dat Diazepam een geheel ander effect teweeg brengt dan je zou verwachten. Vooral ouderen en jongeren hebben hier last van. Het houdt in dat je een druk en gespannen gevoel krijgt in plaats van kalm en ontspannen.

2 beoordelingen voor Diazepam 10 mg – 30 tabletten

 1. Waardering 5 uit 5

  admin

  Top, bedankt voor de snelle levering!

 2. Waardering 5 uit 5

  dnser

  Snelle levering, Super. Volgende aanschaf zeker bij jullie!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *