Top

Apotheek medicijnen bestellen

clonazepam

Clonazepam 2 mg – 100 tabletten

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

65,00

Aantal Prijs
5-1060,00
Aantal
Categorie:

Beschrijving

Clonazepam

Het medicijn Clonazepam wordt voorgeschreven aan mensen die lijden aan epilepsie en aan mensen met paniekstoornissen of slapeloosheid. Clonazepam heeft een rustgevende en spierontspannende werking, vermindert angstgevoelens en het beïnvloed de overdracht van prikkels in de hersenen. Naar paniekstoornissen en epilepsie wordt het medicijn ook wel voorgeschreven aan mensen met een sociale fobie, bepaalde vormen van zenuwpijn of bij spierkrampen. Clonazepam is verkrijgbaar in tabletten, als druppels of in vorm van injecties.

Clonazepam

Clonazepam is een anti-epilepticum; een medicijn dat de verschijnselen van epilepsie onderdrukt.

Toediening

Wanneer er sprake is van epilepsie, zenuwpijn of spierkrampen worden tabletten of druppels gebruikt. Bij paniekstoornissen of sociale fobieën worden er alleen tabletten gebruikt. Injecties worden voornamelijk gebruikt wanneer iemand een epileptische aanval heeft. Een injectie wordt toegediend door mensen uit je omgeving. Clonazepam kan een aantal bijwerkingen veroorzaken. Vaak verdwijnen deze bijwerkingen echter na de eerste weken van het gebruik van het medicijn. Sommige bijwerkingen zullen al na de eerste dagen verdwijnen. Langdurig gebruik van Clonazepam kan er echter wel voor zorgen dat je verslaafd raakt aan het medicijn. In dat geval ben je afhankelijk geworden van de effecten van het medicijn en zul je de dosis langzaam af moeten bouwen.

Gebruik

De wijze waarop Clonazepam gebruikt moet worden hangt af van de klachten. Clonazepam moet iedere dag ingenomen worden wanneer er sprake is van epilepsie, zenuwpijn of spierkrampen. De tabletten of druppel dienen in dit geval over de dag verdeeld te worden. Omdat het klachten betreft die waarschijnlijk niet snel over zullen gaan zal het medicijn waarschijnlijk gedurende langere tijd gebruikt moeten worden. Wanneer je last hebt van epilepsie en je krijgt een epileptische aanval die langer duurt dan 5 minuten, dan is het belangrijk om Clonazepam toe te dienen. In de meeste gevallen zal een epileptische aanval stoppen na de eerste toediening. In dit geval hoeft Clonazepam dus slechts eenmalig gebruikt te worden.

Langdurig gebruik

Wanneer er sprake is van een paniekstoornis of sociale fobie zal Clonazepam vaak een langere periode ingenomen moeten worden. Vaak zal al na ongeveer 3 maanden blijken of het medicijn het gewenste resultaat heeft bereikt. Indien dit het geval is zal de dosis Clonazepam langzaam afgebouwd moeten worden. Gebruik je Clonazepam tegen spierkrampen die worden veroorzaakt door een ander medicijn, dan neem je de Clonazepam in zolang je deze medicijnen die spierkrampen veroorzaken gebruikt. Tabletten Clonazepam kunnen worden ingenomen met wat drinken. De druppels moeten worden uitgeteld op een lepel, maar kunnen daarna vermengd worden met bijvoorbeeld water of thee. Injecties worden voornamelijk toegediend door een arts of verpleegkundige.

Bijwerkingen

De meeste bijwerkingen die door Clonazepam worden veroorzaakt zullen verminderen of verdwijnen na de eerste dagen of weken van gebruik. Deze bijwerkingen zijn bijvoorbeeld sufheid, vermoeidheid en soms ook slaperigheid. Minder vaak komen bijwerkingen voor als verminderde coördinatie, spierzwakte dat zich uit in wazig zien en vallen, trager denken en een afname van gevoelens. De meest voorkomende bijwerkingen zijn de vermindering van coördinatievermogen, reactievermogen, concentratievermogen en de kans op verslaving. Verslaving houdt in dat je afhankelijk bent geworden van het medicijn en dat er ontwenningsverschijnselen optreden wanneer je stop met het gebruiken van Clonazepam. Verslaving treedt meestal op na twee maanden gebruik van het medicijn, echter kan dit ook sneller optreden. Wanneer er sprake is van epilepsie en je neemt Clonazepam dagelijks in om aanvallen te voorkomen, dan zullen de bijwerkingen uiteindelijk opwegen tegen de risico’s die ontstaan door de epileptische aanvallen. De meeste bijwerkingen zullen na verloop van tijd verminderen of zelfs verdwijnen.

Goed om te weten

Het is belangrijk om Clonazepam regelmatig in te nemen wanneer je het een langere periode moet gaan gebruiken. Met name bij epilepsie is het regelmatig innemen van de medicijnen erg belangrijk. In de meeste gevallen is het mogelijk om een dosis in te halen wanneer je deze vergeten bent in te nemen. Wanneer je 3 maal per dag het medicijn gebruikt en het duurt langer dan 2 uur tot de volgende dosis, dan neem je alsnog het medicijn in. Wanneer je 2 maal per dag het medicijn gebruikt en het duurt langer dan 4 uur tot de volgende dosis, dan neem je ook in dit geval het medicijn in. Wanneer je 1 maal per dag het medicijn gebruikt en het duurt langer dan 8 uur tot de volgende dosis, dan neem je ook nu weer het medicijn in. In al deze gevallen is het belangrijk om het medicijn niet in te nemen wanneer het minder dan 2, 4 of 8 uur duurt tot de volgende dosis.

Vergeten dosis of stoppen

Gebruik je Clonazepam voor de behandeling van een paniekstoornis, sociale fobie of zenuwpijn dan is het niet erg als je een dosis vergeet. Wel is het mogelijk dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Als je wilt stoppen met het medicijn dan is het belangrijk om de dosis langzaam af te bouwen om zo ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Het is niet verstandig om zelf te besluiten om te stoppen met het innemen van Clonazepam. Met name wanneer je de medicijnen inneemt tegen epilepsie. Het is alleen mogelijk om Clonazepam op recept te verkrijgen. Clonazepam is verkrijgbaar onder de merknaam Rivotril en onder het merkloze Clonazepam.

Clonazepam kopen bij Apotheker247.com

Bij ons kunt u snel en discreet Clonazepam kopen. Clonazepam is een Benzodiazepinen wat een rustgevende, ontspannende en eventueel een slapende werking heeft.

2 beoordelingen voor Clonazepam 2 mg – 100 tabletten

  1. Waardering 5 uit 5

    admin

    Top, bedankt voor jullie service!

  2. Waardering 4 uit 5

    farvahar

    snelle levering, veel voor een lage prijs, en goede kwaliteit. het enige minpunt is dat ze (in mijn geval) maar een korte houdbaarheidsdatum hebben, 11 maanden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…